OKUSI POHORJA
za skupine od 6 do14 osebTri ženske, tri lokacije, trije koncepti hrane, tri velike znamenitosti v treh dneh
1. DAN
- KOROŠKA HIŠA Pri lipi, Muta
- 2 x NOČITEV z zajtrkom v Koroških štiblcih
- DOBRODOŠLICA: degustacija hišnih žganic
- VEČERJA : »MIZICA POGRNE SE« je kulinarična zgodba Koroške hiše. Izbrali smo regionalne in hišne dobrote, ki so jih kuhale že naše babice. Naštete jedi so v glinastih posodah in jih vse naenkrat postrežemo na mize pred goste.
- GLAVNA JED
Mežerli, okisana rpica z bučnicami
File postrvi v koruzni moki, ajdova kaša z zelenjavo
Svinjska ribica na žaru, slivova omaka, slani sirovi štruklji, sir z žara
Jelen v sadni omaki, kruhova rulada, hruške na žaru z brusnicami - SLADICA
Ajdovi štruklji z orehovim nadevom ter borovnicami ter sladoled z bučnim oljem in praženimi bučnimi semeni - ROTUNDA Janeza Krstnika, Muta
Voden ogled najstarejše cerkve na slovenskem
2.DAN
- KOROŠKI ZAJTRK
Kiblflajš, lokalne salame, dve vrsti lokalnega sira, hišne sezonske marmelade (borovničeva, slivova, malinova,…), lokalno maslo, lokalne paštete, koroški črni kruh, beli kruh, hišni zeliščni čaj, hišni bezgov sok, kava in mleko. - HIŠA STARE TRTE, Maribor
Voden ogled najstarejše trte na svetu in pokušina treh izbranih vin - DOMAČIJA Gora pod lipo, Tinjska gora
Degustacijski 4 hodni meni s spremljavo hišnih vin, ter kozarcem hišne penine DeVina - KOVAČIJA Pri kovaču, Janževski vrh
Predstavitev kovaške dejavnosti - DOBRODOŠLICA
aperitivi in domač zeliščni sok - KOVAČEVA VEČERJA
pripravljena na način starodobnih kovačev na velikem kurišču pod železnim zvonom.
3.DAN
- KOROŠKI ZAJTRK
- PODZEMLJE PECE, Mežica ali SPLAVARJENJE po reki Dravi, Gortina
Odvisno od letnega časa.
CENA PONUDBE
vključuje vse zgoraj našteto in je odvisna od števila oseb v sobi.Paket
198,99 €/ osebo