KOLESARJENJE | KOLESARSKE POTIKOROŠKA HIŠA, Helena Kresnik Pažek s.p.

Kolesarjenje

Koroška hiša Pri lipi se nahaja tik ob dravski kolesarski poti, na mirni in varni lokaciji. Hiša razpolaga s tematskimi kolesarskimi vodniki ter pokritim in zaklenjenim prostorom za hrambo koles. Posebnost je izposoja starodobnih koles s katerimi lahko odkrivate bližjo okolico po lokalnih kolesarskih poteh, ki vas pripeljejo vse do ribolovnega ribnika, do naravnega kopališča, do splavarskega pristana, do najvišjega slapa ali do razvalin Pistrovega gradu. V bližini je bike servis, kjer je možna izposoja gorskih koles, tudi z električnim pogonom, s katerim je pot do bližnje razgledne točke užitek.

Dravska kolesarska pot

velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Leta 2015 je prejela iz strani ADFC oceno pet zvezdic, s čimer je postala ena izmed štirih kolesarskih poti v Evropi z najvišjo oceno. Pot vodi od izvira reke Drave pri Toblachu v Italiji preko Avstrije v Slovenijo, skozi Dravograd, mimo Mute, kjer se nahaja Koroška hiša in naprej do Maribora in Ptuja vse do slovensko-hrvaške meje pri Ormožu. Priporočljiva je tudi uporaba treking ali gorskih koles. Več informacij: www.dravabike.si.

Štrekna; kolesarska pot po Mislinjski dolini

Kolesarska pot po Mislinjski dolini sodi med infrastrukturno najbolje urejene kolesarske poti v Sloveniji, saj poteka po delu trase opuščene železnice Otiški Vrh–Velenje. Trenutno je urejena v dolžini 24 km, in sicer med Otiškim Vrhom, Slovenj GradcemMislinjo in Gornjim Doličem. Na tem delu je bila v letu 2017 označena z novimi usmerjevalnimi tablami. Pot, poteka kot ločena kolesarska površina in je zaradi varnosti še posebej primerna za družine z otroki in starejše. Ob njej je urejenih več počivališč. Več informacij: http://www.koroska.si/si/aktivnosti/kolesarske-poti/382-Strekna-kolesarska-pot-po-Mislinjski-dolini.

Okoli Uršlje gore

gorsko kolesarska pot vodi po lokalnih in gozdnih makadamskih cestah, ki povezujejo zaselke in kmetije, razdrobljene okoli Uršlje gore. Pot nas vodi po sencah smrekovih gozdov, soncu alpskih planin, mimo kar nekaj razglednih točk, turističnih kmetij, planinskih koč, samotnih kmetij in podeželskih zaselkov. Izberete lahko tudi krajšo traso, ki deloma poteka po gozdnem kolovozu. Več informacij: http://www.tic-ravne.si/Aktivnosti-doživetja/Kolesarske-poti/ArtMID/461/ArticleID/110/S-kolesom-okoli-Uršlje-gore.

Skozi rudnik

V Mežici je več kot pet kilometrov dolga edinstvena podzemna pot iz ene doline v drugo, ki jo je moč prekolesariti v spremstvu vodiča in soju naglavnih svetilk. Pot poteka po varnih rovih opuščenega rudnika svinca in cinka in se dvigne le za okrog 15 metrov. Pot je primerna za vse ciljne skupine, vendar vdolbine in grbine nekdanjih železniških pragov, ki popestrijo vožnjo, ne dopuščajo lagodnega kolesarjenja. Izhodiščna točka za to avanturo je rudarski muzej v Mežici, kjer vas bo čakal vodič s potrebno opremo. Možna je tudi izposoja koles. Več informacij: https://www.podzemljepece.com/index.php?stran=ogled-rudnika-s-kolesom&sklop=main&lang=si.

Pohorska kolesarska transverzala

za ljubitelje neasfaltnih površin z gorskimi kolesi, se po gozdovih Pohorja vije 75 km dolga, razgibana kolesarska pot, ki  povezuje njegov vzhodni, mariborski del, z zahodnim na Koroškem. Pot je označena v obe smeri (znak PT) od Bolfenka v vzhodu do Kremžarjevega vrha na zahodu, nanjo pa se navezujejo številne lokalne kolesarske poti ali pa gozdne ceste, ki vodijo do vseh večjih središč okoli Pohorja. Več informacij: https://www.koroska.si/Raziskuj/Sportne-aktivnosti/Kolesarjenje/Gorsko-kolesarjenje/pohorska-kolesarska-transverzala.
KOROŠKA HIŠA PRI LIPI
Helena Kresnik Pažek s.p.
Mariborska cesta 12
SI - 2366 Muta

REZERVACIJE
GSM: +386 (0)41 722 091
Email: info@prilipi.si
Splošni pogoji poslovanja družbe
  • KOROŠKA HIŠA PRI LIPI
  • KOROŠKA HIŠA PRI LIPI
  • KOROŠKA HIŠA PRI LIPI
  • KOROŠKA HIŠA PRI LIPI