Točno opoldne, v štiblcu Koroške hiše Pri lipi, se nevesta ob budnem očesu priče in družic, pred objektivom izbranega fotografa, liči in oblači. Iz sosednje sobe se sliši smeh, ko si ženin zavezuje kravato. Ko je poročna obleka poravnana in ženinovi čevlji zavezani, se lahko fotografiranje začne. Ob šumenju slapa Bistrice, mirnem toku reke Drave, vonju cvetočega travnika in ujetem vetru žitnega polja se predajajo objektivu zaljubljeni pogledi in objemi za vedno.
Ko se popoldansko sonce nagiba k večeru, ob nežnih zvokih znane melodije, mladoporočenca pričakujeta povabljene goste. Pokloni in iskrene želje se prepletajo z mehurčki penine in mladostno energijo razigranih otrok. Poročna koračnica naznani težko pričakovane trenutke in veliki da.
Civilnemu poročnemu obredu takoj sledi cerkveni poročni obred. Najstarejša cerkev, posvečena l. 1058, Rotunda Janeza Krstnika je trden temelj in popotnica za sklenjeno zvezo. Uresničitev izrečenih voščil je želja in verovanje, je upanje za lepo skupno prihodnosti. Pritrkavanje cerkvenih zvonov ob poskočnih ritmih harmonike, potresanje cvetov ter lesket mavričnih mehurčkov, smeh in že prvi ples napovedujeta radost večera.
Zdravljica ob prihodu mladoporočencev v Galerijo Koroške hiše napoveduje večer poln dobrot, plesa in veselja. Ko nam dih zastane ob prekrasnih cvetličnih dekoracijah, se nam zdi, da svečka na leseni polici boža kamnite stene. Ko misli poletijo, srebanje juhe prekine žvenketanje kozarcev in obvezen poljub.Otvoritveni ples mladoporočencev prinese val navdušenja in valjenje kamenja od srca ženina. Po poročni pojedini izbranih dobrot se prileže dobra izvirna sladica. Od nežnih plesnih korakov do pravega norenja, prihaja čas in pričakovanje torte. Prihaja tudi resnica za neporočene in težko slovo od poročnega šopka.Napoveduje se, da se napiše nova, lepa, iskrena poročna pravljica najlepših želja.
Foto: JFOTO by Jernej, www.jfoto.si